برای درمان کبد چرب چی بخوریم؟
کبد چرب یکی از مشکلات رایج سلامتی است که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند. این بیماری که به دلیل تجمع بیش از حد چربی در کبد ایجاد میشود، میتواند به مشکلات جدیتری مانند التهاب کبد و سیروز کبدی منجر شود. از آنجایی که تغذیه نقش بسیار مهمی در مدیریت و درمان کبد چرب دارد، دانستن اینکه “برای کبد چرب چی بخوریم” میتواند به پیشگیری از پیشرفت این بیماری کمک کند.
در این مقاله، به بررسی مواد غذایی مفید و مضر برای کبد چرب، درمانهای طبیعی با استفاده از گیاهان دارویی مانند خاکشیر و زردچوبه، و گزینههای مناسب برای صبحانه پرداخته خواهد شد.
تغذیه مناسب میتواند نقش کلیدی در مدیریت و درمان کبد چرب ایفا کند. برخی از مواد غذایی میتوانند به بهبود عملکرد کبد کمک کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است وضعیت را بدتر کنند، به همین علت ما علاوه بر پرداختن به این موضوع که برای کبد چرب چی بخوریم به این سوال که برای کبد چرب چی نخوریم را هم پاسخ داده ایم.
درمان کبد چرب با خاکشیر و زردچوبه
درمان کبد چرب با خاکشیر و زردچوبه یکی از درمان های خوراکی برای کبد چرب است، زردچوبه و جزء فعال اصلی آن کورکومین، فواید سلامتی و درمان چشمگیر انواع بیماری ها را داراست. زردچوبه خواص ضد التهابی، آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی قوی دارد که این گیاه را به گزینهای محبوب برای مبتلایان به بیماری کبد تبدیل میکند.
که برای این منظور و تسریع در روند درمان کبد چرب میتوانید به طور روزانه یک قاشق غذاخوری خاکشیر و نصف قاشق چایخوری زردچوبه را در یک لیوان آب ولرم بریزید و میل نمایید. و بهتر است که این کار طی یک دوره حداقل 20 روز ادامه یابد. تا نتیجه مورد نظر بدست آید.
برای درمان کبد چرب چی بخوریم ؟ ویتامین E
ویتامین eیک عنصر اساسی برای تغذیه کبد چرب است، این ویتامین یک آنتیاکسیدان است که ممکن است التهاب ناشی از کبد چرب غیرالکلی را کاهش دهد. محققان دوز روزانه 800 واحد ویتامین E در روز را برای درمان کبد چرب در افرادی که دیابت ندارند توصیه مینمایند.
قرص دیابت (5 عددی)
600,000 تومان
روغن مالشی اکسیر مسخن
250,000 تومان
عسل زرشک (900 گرمی)
904,000 تومان
قطره لوتوس
165,000 تومان
پکیج تخصصی تقویت معده ایلیا
738,000 تومان
حب شفا ایلیا
75,000 تومان
مصرف قهوه برای درمان کبد چرب
در پاسخ به سوال برای درمان کبد چرب چی بخوریم قهوه نیز یکی از پاسخ هایی است که می توان ارائه داد. طبق تحقیقهای انجام شده در سال 2016 قهوه بدون خامه وشکر، یکی از موثرترین روش ها برای بهبود کبد چرب است. این تحقیقات نشان داد که قهوه ممکن است نفوذپذیری روده را کاهش داده و لذا جذب چربی را برای بدن کندتر می کند.
همان تحقیق گزارش داد که در میان افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی، مصرف منظم قهوه، آسیب کلی کبد را کاهش میدهد. به نظر میرسد دو تا سه فنجان قهوه در روز، برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای کبدی مناسب است، اما از آنجایی که قهوه کافئین دارد، بهتر است همیشه مراقب مقدار مصرفیتان باشید.
جینسینگ خوراکی مفید برای درمان کبد چرب
جینسینگ یک گیاه محبوب است که به دلیل خواص ضدالتهابی قوی که دارد شناخته میشود. مطالعات نشان داده که جینسینگ دارای اثرات آنتیاکسیدانی است و میتواند به محافظت از کبد در برابر آسیب کبدی ناشی از ویروسها، سموم و الکل و درمان کبد چرب کمک کند.
علاوه بر این، برخی از مطالعات انسانی نشان دادهاند که درمان با جینسینگ ممکن است عملکرد کبد را بهبود بخشد و خستگی و التهاب را در افراد مبتلا به بیماری کبد و اختلال عملکرد کبد کاهش دهد.
امگا 3 برای مصرف کبد چرب
امگا ۳ نقش مهمی در حفظ سلامت سلولهای کبدی ایفا میکند و التهاب کبدی را کاهش میدهد. امگا ۳ موردنیاز در رژیم غذایی مناسب برای درمان خانگی کبد چرب را می توان از ماهیهای مختلف مثل سالمون، ساردین، هالیبوت، و ماهی تن تأمین نمود. شاهدانه، بذر کتان، گردو روغن زیتون هم منابع گیاهی امگا ۳ هستند که برای گیاهخواران توصیه میشوند.
مصرف روغن های اشباع نشده برای کبد چرب
روغن های خاص مانند روغن زیتون و روغن آووکادو می توانند چربی های سالم بدن را تأمین کنند. این روغن ها به احساس سیری کمک می کنند و سطح آنزیم های کبدی را کاهش می دهند. انواع دیگر روغن که سرشار از چربی های اشباع نشده است، شامل روغن کنجد ، بادام زمینی، آفتابگردان و کلزا می باشد.
سبزیجات سبز
سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم بروکلی، و کرفس دارای آنتیاکسیدانها و مواد مغذی مهمی هستند که به سمزدایی و بهبود عملکرد کبد کمک میکنند. هر چقدر میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید کبد سالم تری خواهید داشت و این هم به دلیل فیبر موجود در آنهاست. غلات و حبوبات هم منبع غنی فیبر هستند که می توانند در پاسخ به درمان کبد چرب چی بخوریم ارائه شوند.
چه میوه ای برای کبد چرب مفید است؟
برای پاسخ به این سوال که چه میوه ای برای کبد چرب مفید است ما در ادامه میوه هایی را معرفی کرده ایم که با مصرف آن ها در کنار یک رژیم غذایی سالم و مفید برای کبد چرب می توانید زودتر به نتیجه دلخواه، مطلبوب و درمان برسید.
موز: وجود پتاسیم در موز با کمک به هضم مواد غذایی و دفع فلزات سنگین و توکسینها یکی از بهترین میوهها برای درمان و کنترل کبد چرب محسوب میشود.
سیب سبز: یکی از بهترین میوهها برای درمان و کنترل کبد چرب است. مصرف سیب سبز با پوست به خاطر داشتن مواد معدنی باعث مقابله با چربیهای زائد و همچنین باعث پاکسازی کبد میشود.
طالبی و خربزه: یکی از روشهای درمان کبد چرب مصرف میوه خربزه و طالبی است که منافذ کبد را باز میکنند، البته زیادهروی در مصرفشان ممکن است اثرات سو داشته باشد.
آووکادو: ترکیباتی که در آووکادوجود داشته باعث شده که چربی اضافی کمتری در کبد جمع شود و به این ترتیب عملکرد کبدی را بهبود میبخشد.
گریپ فروت: گریپ فروت عنوان ناجی کبد چرب را با خود یدک میکشد. آنزیم موجود در گریپ فروت، کبد را تحریک کرده و چربیها و مواد سمی را از آن دفع میکند.
لیموترش: این ترش دوستداشتنی نه فقط به عنوان میوه بلکه باید همراه همیشگی رژیم غذایی درمان خانگی کبد چرب باشد. هر روز صبح ناشتا آب لیموترش تازه را با یک لیوان آب داغ ترکیب کرده و میل نمایید. یک روش ساده برای پاکسازی و سمزدایی کبد مصرف این میوه برای پاکسازی معده و روده است.
بادام زمینی: شاید به نظرتان عجیب بیاید، اما درست شنیدید! بادامزمینی نقش مهمی در پیشگیری از بیماری کبد چرب دارد، چراکه اشتهای کاذب را مهار میکند. مصرف روزانه چند عدد بادام زمینی در فواصل معین باعث ایجاد حس سیری و عدم تمایل به خوردن تنقلات ناسالم و پرخوری میشود که از علل اصلی ابتلا به کبد چرب هستند.
عناب: مصرف عناب، آنزیمهای کبدی را کاهش میدهد و نقش مؤثری در درمان و کنترل کبد چرب دارد.
بادام تلخ: در طب سنتی برای تصفیه کبد به مصرف بادام تلخ توصیه شده است.
برای کبد چرب چی نخوریم؟
تا به اینجا به طور مفصل به این سوال که برای درمان کبد چرب چی بخوریم پرداختیم و حالا نوبت پاسخ به سوالی دیگر که در روند درمان کبد چرب می توانند کمک کننده باشد یعنی “برای کبد چرب چی نخوریم” می رسد که در اینجا غذاهایی که باید از آنها اجتناب کرد را معرفی خواهیم کرد:
آب میوه ، نوشابه و نوشیدنی های شیرین: باید از این مواد اجتناب شود زیرا قندها و کربوهیدرات ها، دشمن کبد هستند.
بیکن، سوسیس، گوشت های پخته شده و گوشت های چرب: این غذاها سرشار از چربی های اشباع هستند و بنابراین توسط متخصصان توصیه نمی شود.
الکل: اگر در نتیجه نوشیدن زیاد الکل، مبتلا به کبد چرب هستید، باید نوشیدن الکل را قطع نمایید زیرا به راحتی منجر به آسیب بیشتر کبد می شود.
غذاهای شور: برخی تحقیقات نشان داده اند که وضعیت کبد جرب با مصرف نمک بدتر می شود، به دو دلیل که این غذاها معمولاً همراه با غذاهای با چربی بالاتر و کالری بالاتر هستند،
غذاهای سرخ شده: غذاهای سرخ شده نیز غالباً کالری زیادی دارند و توسط متخصصان توصیه نمی شوند.
- سوالات متداول برای درمان کبد چرب چی بخوریم؟ 15خوراکی مفید
برای درمان کبد چرب چی نخوریم؟
به منظور حفظ سلامت کبد و درمان کبد چرب باید از مصرف الکل، روغن های اشباع شده،نوشیدنی های شیرین و غذاهای فرآوری شده پرهیز شود.
آیا مصرف آبلیمو به پاکسازی و کبد چرب کمک می کند؟
بله، آبلیمو به منظور داشتن ویتاین C و آنتی اکسیدان ها به تولید آنزیم های گوارشی و پاکسازی کبد کمک می کند.