دوشنبه 3 دی 1403

ارسال اکسپرس

ارسال محصولات طی 3 روز کاری

فروش عمده محصولات گیاهی

خرید عمده محصولات با قیمت مناسب از ایلیا

پکیج های درمانی

پک درمانی برای هر مشکلی

رزرو نوبت مشاوره

وقت مشاوره با جناب غفاری

درمان خانگی کم خونی + بهترین میوه و صبحانه برای آن

برای درمان کم خونی چه بخوریم از مهم ترین سوالاتی است که در راستای درمان خانگی کم خونی به کمک افراد مبتلا می آید که ما سعی کرده ایم در این مقاله با معرفی خوراکی های مفید پاسخی کامل و جامع را به این سوال بدهیم.
فهرست مطالب

درمان خانگی کم خونی

کم خونی یکی از مشکلات شایع است که بسیاری از افراد، به ویژه زنان، را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کمبود آهن در بدن می‌تواند به علائم مختلفی مانند خستگی، ضعف و سرگیجه منجر شود. اگرچه درمان‌های پزشکی متعددی برای کم خونی وجود دارد، اما درمان‌های خانگی نیز می‌توانند نقش مهمی در بهبود این وضعیت داشته باشند. در این مقاله به بررسی 7 روش درمان خانگی کم خونی خواهیم پرداخت که می‌تواند به بهبود وضعیت سلامتی شما کمک کند. این روش‌ها بر اساس طب سنتی و گیاهی ایران تنظیم شده و قابل اجرا در خانه هستند.

درمان خانگی کم خونی 2 | گیاهان دارویی ایلیا

مصرف سبزیجاتی مثل اسفناج برای کم خونی

سبزیجات یکی از منابع مهم و بسیار خوب برای درمان خانگی کم خونی هستند و در این بین سبزیجاتی که برگ های تیره دارند بهترین منبع برای تامین آهن بدن خواهند بود که یکی از بهترین سبزیجات مصرف کلم و اسفناج برای کم خونی می باشد زیرا حاوی زیادی فولیک اسید هستند.

علاوه بر این اسفناج یک منبع بسیار غنی از مواد مغذی نظیر گرانتین، کاروئید‌های لوتئین و آهن محسوب می‌شود. کاروئید‌های موجود در اسفناج تأثیر زیادی در از بین بردن رادیکال‌های آزاد دارند، از این رو سلامت بدن را تضمین می‌کنند.

همچنین سبزیجاتی هستند که به دلیل وجود ویتامین c در آنها به جذب بهتر آهن در بدن کمک می کنند، بنابراین توصیه توصیه می کنیم علاوه بر گنجاندن اسنفناج برای کم خونی در رژیم غذایی خود از سبزیجات دیگری چون فلفل دلمه ای، توت فرنگی و لیمو ترش نیز استفاده نمایید تا جذب آهن بهتری را داشته باشد.

حبوبات برای درمان خانگی کم خونی

مصرف حبوبات یکی دیگر از بهترین روش ها برای درمان خانگی کم خونی است، از بهترین حبوباتی که می تواند در درمان کم خونی موثر باشد باید به لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا چیتی، لوبیا سیاه، عدس و سویا اشاره کرد.

 

درمان خانگی کم خونی با گوشت

گوشت و مرغ منبع مناسبی برای تامین آهن و درمان کم خونی هستند. در میان منابع حیوانی گوشت قرمز مثل گوشت گوساله و گوسفند و همچنین گوشت سفید مثل ماهی و مرغ هر دو جزء منابع غذایی هستند که برای کم خونی مفید است و به افزایش سطح گلبول‌های قرمز کمک خواهند کرد.

کنجد برای کم خونی

در ادامه پاسخ به این سؤال که برای درمان کم خونی چه بخوریم بهتر  است کنجد را نام ببریم، یکی دیگر از منابع مهم برای درمان خانگی کم خونی مصرف منظم کنجد می باشد، کنجد از نظر ارزش غذایی در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد و یک گیاه سرشار از آهن محسوب می‌شود. 

آهن موجود در این دانه گیاهی علاوه بر کاهش کم خونی سبب می‌شود تا احساس خستگی در شخص هم از بین برود. اگر قصد دارید تا برای درمان کم خونی از کنجد استفاده کنید به این نکته توجه داشته باشید که:

درمان خانگی کم خونی 3 | گیاهان دارویی ایلیا

مواد مغذی موجود در دانه‌های کنجد تنها در صورتی جذب خون می‌شوند که دانه‌های کنجد را به صورت آسیاب شده مصرف کنید یا اینکه دانه‌های کنجد را در دهان خود به درستی جویده و سپس قورت بدهید. زمان مناسب برای مصرف کنجد هم محدودیت خاصی نداشته می‌توانید آن را به عنوان میان وعده در طول روز مصرف کنید. 

غذاهای دریایی برای درمان خانگی کم خونی

غذاهای دریایی انتخاب کاملا مناسبی برای درمان فقر آهن هستند، میگو، صدف خوراکی، خرچنگ و بسیاری از انواع ماهی دارای مقدار قابل توجهی از آهن هستند، بنابراین مصرف غذا های دریایی می تواند به شما در کنترل کم خونی و درمان آن کمک کند.

محققان عقیده دارند، مصرف 150 گرم ماهی، در روز، 12 درصد از نیاز خانم ها به آهن و 20درصد از نیاز آقایان به این ماده مغذی را تأمین می کند. به این دلیل به افرادی که از کم خونی رنج می برند توصیه می شود که از گوشت ماهی به طور مرتب استفاده کنند. حال اگر برایتان سوال است که بهترین ماهی برای درمان کم خونی چی بخوریم پیشنهاد ما ماهی سالمون یا ماهی تن است زیرا این ماده معدنی در این دو ماهی به مقدار مناسبی وجود دارد.

آجیل و مغز برای کم خونی

یک روش سریع و سالم برای درمان بیماری کم خونی، مصرف آجیل و مغز است. بر اساس مطالعات انجام شده، دانه‌های انواع آجیل منابع غنی از آهن هستند. آجیل نه تنها می‌تواند آهن مورد نیاز بدن شما را تامین کند، بلکه بسیاری از مواد معدنی بدن را تامین خواهند کرد. می‌توانید آجیل یا دانه‌ها را همراه با سالاد و ماست مصرف کنید. برخی از دانه‌ها شامل دانه کدو تنبل یا دانه آفتابگردان، سرشار از آهن هستند. بادام نیز سرشار از آهن است و به درمان این بیماری کمک می‌کند. 

به‌عنوان مثال ۱۴۲ گرم پسته که بهترین آجیل برای کم خونی است، ۶.۱ درصد از آهن موردنیاز روزانه یک فرد را تامین می‌کند. سایر آجیل‌ها مانند گردو، فندوق، بادام زمینی، دانه کدو تنبل، دانه آفتابگردان و بادام هندی نیز در کمبود جبران خون و آهن بدن بسیار موثر هستند. 

اغلب دانه‌ها و آجیل‌های ذکر شده همانند قرص‌های سرشار از آهن، ویتامین B۶، آنتی‌اکسیدان و پتاسیم هستند که سبب افزایش سطح هموگلوبین خون خواهند شد. هم‌چنین گردو با داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، ۶ و ۹ تاثیر چشمگیری در بهبود بیماری کم خونی خواهد داشت.

درمان خانگی کم خونی 4 | گیاهان دارویی ایلیا

جگر برای کم خونی

حتماً برای شما هم پیش آمده وقتی از کم‌خونی گله می‌کنید، همه جگر را پیشنهاد می‌کنند! باید بگوییم بله درست است، دل و جگر و قلوه بزرگ‌ترین منابع غنی برای دریافت آهن و درمان خانگی کم خونی هستند. در واقع در هر 100 گرم از آن ها  5 میلی گرم آهن وجود دارد.

جگر منبع بسیار خوبی از آهن و ویتامین B12 است که در ترکیب با یکدیگر کار می کنند تا سلول های خونی شما را در شرایط کاری خوب نگه دارند. افزودن چند وعده آهن به رژیم غذایی هفتگی می تواند به کاهش یا پیشگیری از کم خونی کمک کند.

مصرف خرما برای خانگی کم خونی

خرما یک منبع غنی از پتاسیم و مواد مغذی است که نیاز بدن به آهن را تامین می‌کند. آهن موجود در خرما به تولید هموگلوبین، که بخش اصلی گلبول‌های قرمز خون است، کمک می‌کند. بنابراین، خرما به عنوان یک میوه خون‌ساز شناخته می‌شود. برای درمان کم خونی شدید، مصرف روزانه 3 تا 5 عدد خرما توصیه می‌شود، که باعث تامین آهن، اسید فولیک و ویتامین‌های مورد نیاز بدن مانند ویتامین C می‌شود. مصرف خرما محدودیت سنی ندارد و کودکان و بزرگسالان می‌توانند از خواص آن بهره‌مند شوند. همچنین، مصرف روزانه خرما انرژی بدن را افزایش می‌دهد.

میوه برای کم خونی چی بخوریم؟

یکی از بهترین راه‌های درمان کم خونی با رژیم غذایی مناسب، مصرف میوه است. از میوه‌های مغذی برای جبران کمبود هموگلوبین خون، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • لیمو ترش
  • پرتقال
  • انار 
  • لیموشیرین
  • موز
  • آلو
  • انجیر

همچنین برای کسانی که میخواهند آهن و خونرسانی بدنشان به حالت نرمال و تعادل برسد فقط کافی است روزانه یک سیب میل کنند. میوه‌ها به دلیل داشتن ویتامین C به خون کمک می‌کنند تا مقدار بسیاری آهن را جذب کرده و بیماری کم‌خونی درمان شود.

صبحانه برای کم خونی چی بخوریم؟

وعده صبحانه یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی است که همه باید به این وعده توجه کنند. شما می‌توانید با خوردن یک صبحانه سرشار از آهن از کم خونی و کمبود آهن در بدن خود جلوگیری کنید. البته توجه داشته باشید که گنجاندن مواد غذایی سرشار از آهن در تمام وعده‌های غذایی سطح آهن بدن را افزایش می‌دهد.

ارده حلوا و شیره ارده که از کنجد تهیه می‌شوند، به دلیل داشتن آهن بالا، یک صبحانه مناسب برای کم خونی هستند. این مواد همچنین حاوی کلسیم، آهن و منیزیم هستند که به سلامت کلی کمک می‌کنند. بهترین انواع خشکبار برای کم خونی شامل کشمش، کنجد و خرما است که می‌توانند به رفع علائم کم خونی کمک کنند. همچنین، مصرف آجیل‌هایی مانند پسته و گردو توصیه می‌شود. مصرف چای که جذب آهن را کاهش می‌دهد، باید به بعد از صبحانه موکول شود.

عدس نیز منبع مهمی از آهن است و مصرف عدسی همراه با آبلیمو یک صبحانه مناسب برای کم خونی است. انگور و شیره انگور نیز به جبران کمبود آهن کمک می‌کنند. مصرف برگه‌های زردآلو و انجیر خشک در صبحانه نیز تاثیر بسیاری در بهبود کم خونی دارد.

درمان خانگی کم خونی 5 | گیاهان دارویی ایلیا

چای و دمنوش مناسب برای درمان کم خونی

چای و قهوه دارای ترکیباتی هستند که می‌توانند با ترکیبات آهن در غذا ترکیب شده و از جذب آن در بدن جلوگیری کنند؛. بنابراین، بهتر است به چای مصرف چای، از دم‌نوش‌های گیاهی با خواص آنتی‌اکسیدانی مانند دمنوش گیاهی استفاده کنید. اما اگر نمی‌توانید چای را کاملاً حذف کنید، بهتر است آن را بین وعده‌های غذایی، حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذا مصرف کنید تا در جذب آهن اختلال ایجاد نکند.

از بهترین دمنوش‌هایی که می‌توانید برای کم خونی مصرف کنید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دمنوش گیاه قاصدک
  • رازیانه
  • گیاه افسنتین
  • نعنا
  • دارچین
  • رزماری

برای درمان کم خونی چه بخوریم که موثر باشد؟

مصرف مواد غذایی مانند اسفناج، گوشت قرمز، جگر، تخم مرغ، حبوبات، مغزها و دانه‌ها، میوه‌های خشک شده و مرکبات می‌تواند به بهبود کم خونی کمک کند.

بله، جگر منبع غنی از آهن و ویتامین B12 است که می‌تواند به بهبود سطح هموگلوبین و کاهش علائم کم خونی کمک کند. مصرف جگر یک یا دو بار در هفته توصیه می‌شود.

نظرات کاربران

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

مجله گیاهان دارویی ایلیا

کبد چرب چیست و بررسی علائم و علت های آن

برای تقویت معده چی بخوریم

برای تقویت معده چی بخوریم: 10 راهکار موثر

10 روش موثر برای درمان افسردگی در خانه

درمان گیاهی برای تقویت معده : معرفی 12 گیاه موثر

خواص نمک صورتی در طب سنتی